Следвайте Гласове в ТелеграмОпциите са изключително стеснени. Това заяви пред журналисти президентът

...
Следвайте Гласове в ТелеграмОпциите са изключително стеснени. Това заяви пред журналисти президентът
Коментари Харесай

Радев: Промените в Конституцията са лоши. Опциите за служебен премиер са изключително стеснени

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Опциите са извънредно стеснени. Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев във връзка с избора на длъжностен министър-председател.

Има и редица проблеми във връзка с съгласуемост на редица от тези длъжности, сподели Радев. Винаги, когато един избор е лимитиран, той не може да докара до най-хубавия вероятен резултат, добави президентът.

След измененията в Конституцията всевъзможни подводни камъни могат да се появят в този развой, уточни президентът.

Запитан дали е допустимо държавното управление в оставка да се наложи да остане да работи и той да не успее да назначи длъжностен кабинет, Радев сподели: „ Така както бяха направени измененията, всевъзможни подводни камъни могат да се появят. Ще направя всичко допустимо да извърша условията на Конституцията, без значение какъв брой неприятни са тези промени ”.

По думите му диалозите вървят умерено и градивно, и той ще разгласи решението си, след всички срещи.

Съгласно член 99 от Конституцията след като не е реализирано единодушие за държавно управление, президентът, след съвещания с парламентарните групи и по предложение на претендента за длъжностен министър-председател, назначава служебно държавно управление и насрочва нови избори в двумесечен период.

След измененията в Конституцията за длъжностен министър-председател президентът може да избира всред ръководителя на Народното събрание, шефа или подуправител на Българската национална банка, ръководителя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместител.

Румен Радев взе участие в националната конференция на тематика „ 20 години България в НАТО: Защото сме по-силни дружно “. Форумът е под егидата на държавното управление. Организатор е Дипломатическият институт към министъра на външните работи, взаимно с Информационния център на Министерството на защитата, Атлантическия клуб в България и Софийския конгрес за сигурност.

Източници: epicenter.bg, NOVA

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР